Sport- och lek

En uppskattad favorit bland både barn och vuxna! Här delas gruppen in i två lag, varje lag får en flagga som placeras någonstans i närheten av lagets bas, och målet är att ta motståndarlagets flagga och föra tillbaka till den egna basen. Låter det enkelt? Då måste ni också räkna med risken att bli kullad av motståndarlaget och bli placerad i deras fängelse, vilket gör aktiviteten till en ständig växling mellan att jaga och att bli jagad. Det är fullt tempo från start till slut! Aktiviteten går att utföra på vår fotbollsplan, men vi rekommenderar att använda det skogsområde som ligger i anslutning till gården. Aktiviteten ansvarar ni för själva, men all utrustning finns på plats.

Har ni någon i gruppen som är grym på att vissla, inte är flygrädd, har studs eller är bra på att knäcka? Då är det här en aktivitet för er. Aktiviteten går ut på att ni i gruppen får visa era sanna talanger på ganska oväntade sätt. Förvänta er att bli överraskade över era egna förmågor, eller kanske er lärares! Aktiviteten är bra för grupper som vill komma varandra närmare eller lära känna varandra bättre.

Tävla mot varandra i olika grenar som rör naturen, friluftsliv och överlevnad. Vi kan erbjuda alltifrån att göra eld till att bygga vindskydd. En midsommarklassiker som går att forma på de mest tokiga sätten, allt utifrån era önskemål. Det finns möjlighet att köra separata grenar med poängsystem eller som en lång stafett, där först i mål är det som gäller. Självklart kan vi även anordna 7-kamper med mer traditionella grenar som säckhoppning, chokladätning, eller om ni har egna grenar som ni gärna vill testa? Vi kommer att tillhandahålla material, samt förbereda grenarna, dock sköter ni genomförandet själva.

Tänk er en stor stafett med en mängd olika grenar t.ex. att hoppa säck, transportera spelkort med munnen, spräcka ballonger, gå skottkärra, leta sockerbitar i mjöl och annat skoj. Varje gren ger er sedan tillgång till vårt stora skafferi där lagen får möjlighet att välja tårt-ingredienser. Den stora finalen innebär sen att varje lag tillsammans ska baka den bästa tårtan. Den bästa tårtan utses sedan av en erfaren jury. En aktivitet som brukar bjuda på både samarbete, laganda, skratt, kladd och fantastiska tårtor!

Vem sjöng låten? Vad heter artisten eller när hade den sitt genombrott? Diggar ni musik och vill testa hur bra koll ni egentligen har, varför inte planera in ett skönt quiz. Gruppen delas in i mindre lag och tävlar sedan mot varandra, och det gäller att vara både snabb och kunnig. Lekhallen, där aktiviteten genomförs, omvandlas till ett levande diskotek med pumpande musik ur högtalarna och blinkande lampor. Självklart får ni även, mellan frågorna, möjlighet att dansa loss till allt från schlager-dängor till den senaste party-musiken. Detta är en bra kvällsaktivitet.

Tröttnat på traditionell fotboll eller börjar brännboll bli lite väl tjatigt? Prova på en knasig blandning av flera klassiska sporter, som garanterat kommer att utmana er mer och bjuda på mycket skratt. I samma match kan ni spela handboll, fotboll, brännboll och spökboll, med regler som inte liknar något annat.

Nu får ni möjlighet att uppleva programmet Gladiatorerna på riktigt! Deltagarna tävlar lagvis som utmanare mot de mäktiga gladiatorerna. De olika tävlingsmomenten är rekylen, dragkroken och attackboll, och det krävs både snabbhet, styrka, mod och engagemang för att kamma hem poäng och få fördelar inför finalgrenen: gatloppet. På gatloppet ska ni på en såpad presenning försöka ta er förbi en mur av gladiatorer och samla ihop de sista poängen. Aktiviteten avslutas med ett gemensamt bad på någon av våra badplatser!  Aktiviteten genomförs tillsammans med vår personal.